boinq.media » Wat is het belang van Youtube

Wat is het belang van Youtube

door | mei 5, 2023 | Social media

In de snelle en door technologie gedreven wereld van vandaag is multimedia content hard op weg de geprefereerde vorm van communicatie te worden. Van apps voor sociale media tot websites en blogs, mensen consumeren elke dag meer en meer multimedia content. Bedrijven vormen geen uitzondering op deze trend. Sterker nog, steeds meer bedrijven richten zich op multimedia content om hun merk te promoten en talent aan te trekken. Werving en employer branding zijn twee gebieden die vooral aan populariteit winnen op YouTube, een van ’s werelds grootste videoplatforms. In deze blogpost bespreken we enkele van de best practices die bedrijven kunnen toepassen om hun multimedia content op YouTube te promoten en hun merkboodschap effectief over te brengen aan potentiële werknemers.

YouTube biedt bedrijven een uniek platform om hun cultuur, waarden en vacatures onder de aandacht te brengen. Of het nu gaat om op maat gemaakte campagnes of boeiende video’s met huidige werknemers, YouTube kan een krachtig hulpmiddel zijn bij het aantrekken van toptalent. Het promoten van multimedia content op YouTube kan echter een uitdaging zijn, vooral gezien de enorme hoeveelheid content die op het platform beschikbaar is. Zo zal deze blogpost voorzien

1. Maak korte en boeiende video’s

Een effectieve manier om multimedia content over werving en employer branding op YouTube te promoten, is door korte en boeiende video’s te maken. In het snelle digitale tijdperk van vandaag hebben mensen een kortere aandachtsspanne en geven ze de voorkeur aan content die visueel aantrekkelijk en gemakkelijk te consumeren is. Daarom kan het maken van korte video’s die informatief, onderhoudend en visueel aantrekkelijk zijn, de aandacht trekken van potentiële kandidaten en de kernwaarden en cultuur van jouw employer brand delen. Studies hebben aangetoond dat kijkers meer betrokken zijn bij video’s die tussen de 30 seconden en twee minuten duren, en het gebruik van ondertiteling kan ook de betrokkenheid vergroten door toegankelijkheid te bieden aan kijkers die liever video’s zonder audio bekijken. Door dergelijke video’s te maken en te publiceren op het YouTube-kanaal van jouw bedrijf, kan je ook jouw zichtbaarheid en blootstelling aan een bredere demografie vergroten en de reputatie van jouw merk verbeteren.

2. Gebruik geschikte hashtags

Het gebruik van de juiste hashtags is een cruciale stap bij het promoten van multimedia content over werving en employer branding op YouTube. Deze tags zorgen ervoor dat jouw content wordt ontdekt door relevante doelgroepen die geïnteresseerd zijn in jouw onderwerp. Voordat je hashtags gebruikt, moet je even de tijd nemen om de meest effectieve hashtags voor jouw niche te onderzoeken. Overweeg om branchespecifieke hashtags met betrekking tot werving en employer branding te verkennen. #recruiting, #jobhunt, #careers en #employer kunnen je bijvoorbeeld helpen een breder publiek te bereiken dat geïnteresseerd is in meer informatie over jouw merk. Zorg ervoor dat je een paar populaire zoekwoorden opneemt die mensen gebruiken om naar deze onderwerpen te zoeken in je hashtags. Bovendien kan je jouw aangepaste bedrijfsspecifieke hashtags maken die uniek zijn voor jouw merk. Door consistente en relevante tags te gebruiken, wordt het gemakkelijker voor mensen om jouw content te vinden en vergroot je de zichtbaarheid van jouw multimedia content over werving en employer branding op YouTube.

3. Reageer snel op reacties

Een effectieve manier om je content voor werving en employer branding op YouTube te promoten, is door snel te reageren op opmerkingen van je kijkers. Door met je publiek in contact te komen, laat je zien dat je hun mening en feedback waardeert, wat hen kan aanmoedigen om je video’s met anderen te delen en je content te blijven bekijken. Reageren op reacties zorgt niet alleen voor een sterkere band met je kijkers, het kan ook een positieve invloed hebben op de positie van je video in het algoritme van YouTube. YouTube houdt bij het bepalen van de zichtbaarheid op het platform rekening met hoe snel en vaak een video interactie krijgt, inclusief reacties en vind-ik-leuks. Daarom is snel reageren op reacties niet alleen goed voor je publiek, maar het kan ook de algehele prestaties en het bereik van je video verbeteren.

4. Optimaliseer videotitels voor zoeken

Het optimaliseren van videotitels voor zoeken is een van de belangrijkste stappen die je kan nemen bij het promoten van multimedia content over werving en employer branding op YouTube. De titel van je video moet duidelijk het onderwerp en de hoofdboodschap van je video overbrengen, terwijl hij ook relevante zoekwoorden bevat waarnaar je doelgroep mogelijk op zoek is. Probeer je titel beknopt en opvallend te houden, terwijl je ook genoeg informatie geeft om kijkers te verleiden om te klikken en te kijken. Gebruik bijvoorbeeld in plaats van een brede titel als ‘Rekruteringstips’ een meer specifieke titel met veel zoekwoorden, zoals ‘5 essentiële wervingstips voor het inhuren van toptalent’. Dit zorgt er niet alleen voor dat je video wordt weergegeven in relevante zoekresultaten, maar geeft kijkers ook een duidelijk beeld van wat ze van je content kunnen verwachten. Bovendien kan het opnemen van relevante trefwoorden in videobeschrijvingen en -tags ook helpen de zichtbaarheid te vergroten en meer kijkers aan te trekken.

5. Voeg een call-to-action toe

Een effectieve manier om multimedia content over werving en employer branding op YouTube te promoten, is door een call-to-action toe te voegen. Een call-to-action (of CTA) is een statement dat kijkers aanmoedigt om een specifieke actie te ondernemen, zoals zich abonneren op een kanaal, een reactie achterlaten of een website bezoeken. Door een CTA in jouw video’s op te nemen, kan je de betrokkenheid en conversies vergroten. Zorg ervoor dat de CTA duidelijk, beknopt en relevant is voor de video-content. Je kan de CTA toevoegen via tekst op het scherm, mondeling tijdens de video of via de ingebouwde eindschermen en annotaties van YouTube. Vergeet niet om de resultaten van jouw CTA bij te houden om de effectiviteit ervan te meten en indien nodig aanpassingen te maken om jouw resultaten te optimaliseren.

6. Maak een trailer of teaser

Een effectieve manier om interesse te wekken voor jouw multimedia content over werving en employer branding op YouTube, is door er een trailer of teaser voor te maken. Deze korte videoclips kunnen een voorproefje geven van waar jouw content over gaat en kijkers verleiden om de volledige video’s te bekijken. Om een boeiende trailer of teaser te maken, focus je op het creëren van een hook die de interesse van je doelgroep wekt en laat zien wat jouw content uniek en waardevol maakt. Dit kan door het gebruik van pakkende beelden, intrigerende soundbites en spannende muziek. Voeg daarnaast een call-to-action toe aan het einde van jouw trailer of teaser, waarmee je kijkers aanmoedigt zich te abonneren op jouw YouTube-kanaal of jouw website te bezoeken voor meer informatie over jouw organisatie en de beschikbare mogelijkheden. Door een trailer of teaser te maken, kan je jouw multimedia content effectief promoten en de aandacht trekken van potentiële sollicitanten en toptalent in jouw branche.

7. Crosspromotie op andere sociale mediaplatforms

Een effectieve manier om jouw multimedia content over werving en employer branding op YouTube te promoten, is via cross-promotie op andere sociale mediaplatforms. Door jouw video’s te delen op andere sociale mediakanalen zoals LinkedIn, Instagram en Twitter, kan je jouw bereik vergroten en meer weergaven en betrokkenheid genereren. Met crosspromotie kun je gebruikmaken van je bestaande volgers op deze platforms en ze naar je YouTube-kanaal leiden. Bovendien helpt het je een samenhangend merkimago te creëren op al je kanalen door ervoor te zorgen dat je content consistent en herkenbaar is, ongeacht waar deze wordt gedeeld. Om de impact van cross-promotie te maximaliseren, is het raadzaam om een duidelijke call-to-action in je berichten op te nemen om je volgers aan te moedigen je YouTube-kanaal te bekijken en je te abonneren op je content.

 8. Bewaak analyses 

Het monitoren van analyses is van cruciaal belang om het succes van jouw strategie voor het promoten van multimedia content op YouTube te waarborgen. Het is belangrijk om statistieken zoals weergaven, betrokkenheid en kijkersloyaliteit bij te houden om een beter inzicht te krijgen in hoe jouw content wordt ontvangen door jouw doelgroep. Met behulp van tools zoals Google Analytics en de eigen analyses van YouTube kan je waardevolle gegevens verzamelen die je kunnen helpen weloverwogen beslissingen te nemen over hoe je jouw strategie kan aanpassen om de betrokkenheid en zichtbaarheid te verbeteren. Als je bijvoorbeeld een hoog bouncepercentage opmerkt, kan dit betekenen dat jouw publiek jouw content niet relevant genoeg vindt en dat je jouw contentstrategie mogelijk opnieuw moet bekijken. Door jouw analyses voortdurend te controleren en de nodige aanpassingen door te voeren, kan je meer succes behalen bij het promoten van jouw multimedia content en uiteindelijk jouw inspanningen op het gebied van werving en employer branding op YouTube verbeteren.

Kortom, het gebruik van YouTube voor werving en employer branding kan vandaag de dag een game-changer zijn voor bedrijven. Door boeiende en boeiende multimedia content te creëren, kunnen bedrijven de aandacht trekken van potentiële kandidaten en hun merkwaarden overbrengen aan een breder publiek. Door middel van effectieve videomarketing strategieën, zoals optimalisatie voor zoeken en gepersonaliseerde berichten, kunnen bedrijven hun bereik maximaliseren en hun wervingsinspanningen vergroten. De sleutel is om creatief, authentiek en strategisch te zijn bij het benutten van de kracht van multimedia content op YouTube.

Geschreven door

basresink

Meest recente artikelen

Jouw eigen content laten maken en boosten?

Bespreek je wensen met één van onze succes managers!

boinq media eigen podcast laten maken