boinq.media » Vacature marketing op Google Adverteren

Vacature marketing op Google Adverteren

door | mei 5, 2023 | Online advertenties

Videomarketing is de toekomst van merkpromotie en dat valt niet te ontkennen. Van sociale mediaplatforms tot websites, videocontent is overal. Bedrijven die investeren in goed gemaakte video-inhoud oogsten enorme beloningen in termen van meer betrokkenheid, merkzichtbaarheid en conversies. Het creëren van boeiende video-inhoud en het uploaden ervan naar jouw website of YouTube-kanaal alleen is echter geen garantie voor de gewenste resultaten. Zonder een effectieve promotiestrategie bereikt jouw video misschien nooit jouw doelgroep. Dit is waar Google Advertising van pas komt.

Google Ads, ook wel bekend als Google AdWords, is een online advertentieplatform dat bedrijven gebruiken om hun doelgroep te bereiken. Het stelt marketeers in staat om op bepaalde zoekwoorden en pay-per-click te bieden om hun advertenties aan potentiële gebruikers weer te geven op basis van hun zoekopdrachten. Dit betekent dat bedrijven hun video-inhoud rechtstreeks bij hun doelgroep kunnen adverteren met behulp van specifieke zoekwoorden, demografische gegevens en interesses. In de praktijk is het gebruik van Google Advertising om video-inhoud te promoten een effectieve manier om sneller resultaten te behalen en het aantal kijkers te vergroten

1. Onderzoek de doelgroep

De eerste stap bij het promoten van een videovacature met Google Advertising is onderzoek doen naar de doelgroep. Dit omvat het identificeren van wie jouw potentiële kijkers zijn, wat ze leuk vinden en wat hen motiveert om met jouw video-inhoud om te gaan. Door grondig onderzoek te doen, kan je een effectievere advertentiecampagne maken die resoneert met jouw doelgroep.

U kan beginnen met het analyseren van de demografische gegevens van jouw bestaande publiek en het vinden van overeenkomsten tussen hen. Je kan Google Analytics ook gebruiken om informatie te verzamelen over de interesses en het gedrag van jouw websitebezoekers. Deze gegevens kunnen worden gebruikt om gerichte advertentiecampagnes te maken die doelgroepen met specifieke interesses en kenmerken zullen bereiken. Daarnaast kan je enquêtes, focusgroepen en interviews houden om meer gedetailleerde informatie te verzamelen over de voorkeuren en meningen van jouw doelgroep.

Door te investeren in doelgroeponderzoek voordat je jouw video-vacaturepromotie lanceert, kan je ervoor zorgen dat jouw advertenties effectiever zijn in het bereiken en aanspreken van de juiste mensen. Door advertenties te maken die jouw doelgroep aanspreken, kan je hogere betrokkenheidspercentages, lagere advertentiekosten en uiteindelijk meer conversies genereren.

2. Stel jouw budget in

Voordat je Google-advertenties voor jouw videovacature gaat weergeven, is het essentieel om een budget in te stellen dat aansluit bij jouw advertentiedoelen. Door een budget in te stellen, kan je bepalen hoeveel geld je aan jouw campagne wilt uitgeven en hoeveel rendement op investering (ROI) je verwacht. Het is belangrijk om een realistisch budget vast te stellen dat jouw financiën niet te mager zal maken, maar ook niet te klein om het bereik en de prestaties van jouw campagne te beïnvloeden. Nadat je jouw budget heeft bepaald, kan je de meest geschikte biedstrategie kiezen die bij jouw advertentiedoelen past, of het nu gaat om bieden op basis van kosten per klik (CPC) of bieden op basis van duizend vertoningen (CPM). Houd er rekening mee dat het instellen van een budget geen eenmalig proces is; het vereist constante monitoring en aanpassingen op basis van de prestaties en resultaten van jouw campagne. Door een budget vast te stellen en te bewaken, weet je zeker dat je je advertentiebudget efficiënt en effectief inzet.

3. Gebruik zoekwoordenonderzoek

Een van de belangrijkste stappen om een videovacature succesvol te promoten via Google advertising is het selecteren van de meest relevante zoekwoorden. Het eerste dat je moet doen, is een grondig zoekwoordenonderzoek uitvoeren. Onthoud dat het doel is om zoekwoorden te vinden waarnaar jouw doelgroep actief op zoek is. Dit vergroot de kans dat jouw advertentie door de juiste mensen wordt gezien. Begin met het brainstormen over een lijst met mogelijke zoekwoorden die verband houden met jouw videovacature. Gebruik vervolgens een tool voor zoekwoordonderzoek, zoals Google Keyword Planner, om aanvullende relevante zoekwoorden te ontdekken en hun zoekvolume te meten. Zodra je een lijst met potentiële zoekwoorden heeft, beperkt je deze tot de meest relevante en best presterende zoekwoorden die je in jouw advertentiecampagne kan gebruiken. Door relevante zoekwoorden te gebruiken, kan je jouw doelgroep effectief targeten en de ROI van jouw advertentie-inspanningen maximaliseren.

4. Overweeg het gebruik van advertentieplanning

Advertentieplanning kan een krachtig hulpmiddel zijn om videovacatures te promoten met behulp van Google-advertenties. Advertentieplanning, ook wel dayparting genoemd, is een functie waarmee je kan kiezen wanneer jouw advertenties aan jouw doelgroep worden weergegeven. Deze functie kan met name handig zijn als je weet wanneer jouw doelgroep het meest actief is en de meeste kans heeft om op jouw advertenties te reageren. Met advertentieplanning kan je jouw biedingen en budget aanpassen om ervoor te zorgen dat jouw advertenties op de meest effectieve tijden van de dag of week worden weergegeven, zodat je jouw advertentiebudget optimaal kan benutten. Door gebruik te maken van deze functie kan je de effectiviteit van jouw video-vacaturepromotie vergroten en verspilde advertentie-uitgaven verminderen, wat resulteert in meer gekwalificeerde leads en conversies. Dus als je jouw videovacature wilt promoten, overweeg dan om advertentieplanning te gebruiken om jouw Google-advertentiecampagnes te optimaliseren.

5. Profiteer van advertentie-extensies

Als het gaat om het promoten van jouw videovacature met behulp van Google-advertenties, is het belangrijk om te profiteren van advertentie-extensies. Met advertentie-extensies kan je aanvullende informatie verstrekken aan potentiële sollicitanten zonder extra advertentieruimte in beslag te nemen. Enkele advertentie-extensies die je kan gebruiken om jouw videovacature te promoten, zijn onder meer sitelink-extensies, highlight-extensies en extensies voor website-informatie.

Sitelink-extensies bieden je de mogelijkheid om te linken naar extra pagina’s op jouw website, zoals de “Over ons”-pagina van jouw bedrijf of de sollicitatiepagina van jouw vacature. Hierdoor kunnen sollicitanten meer te weten komen over jouw organisatie en de vacature die je promoot zonder door jouw website te hoeven navigeren.

Met highlight-extensies kan je specifieke eigenschappen of voordelen van jouw organisatie of vacature benadrukken. Je kan bijvoorbeeld een highlight-extensie gebruiken om de inzet van jouw organisatie voor de balans tussen werk en privé te benadrukken, of om het competitieve salaris- en secundaire arbeidsvoorwaardenpakket te benadrukken dat wordt aangeboden.

Uitbreidingen voor website-informatie geven aanvullende details over het soort werk dat betrokken is bij het plaatsen van een vacature. Je kan fragmenten gebruiken om de vereiste vaardigheden, ervaring of kwalificaties te beschrijven die een kandidaat nodig heeft voor de functie.

Door gebruik te maken van deze advertentie-extensies, kan je potentiële sollicitanten voorzien van waardevolle informatie over jouw organisatie en de vacature die je promoot, waardoor uiteindelijk de

6. Volg en bewaak de prestaties

Het volgen en monitoren van de prestaties van jouw promotiecampagne voor videovacatures is cruciaal om ervoor te zorgen dat je het gewenste rendement op jouw investering ontvangt. Google Ads biedt een breed scala aan prestatiestatistieken om je te helpen begrijpen hoe jouw videoadvertenties presteren, waaronder weergaven, klikfrequenties, vertoningen en conversies. Door deze informatie te analyseren, kan je jouw campagne verfijnen en optimaliseren om deze effectiever te maken, zoals het testen van verschillende advertentie-indelingen en plaatsingen, het aanpassen van targetingopties en het aanpassen van advertentie-inhoud. Je kan de prestaties volgen en controleren met behulp van het Google Ads-dashboard, waar je realtime prestatierapporten kan bekijken en jouw videoadvertenties kan aanpassen om de prestaties te verbeteren. Door de prestaties bij te houden en te monitoren, kan je ervoor zorgen dat je het maximale uit jouw advertentiebudget haalt en de juiste doelgroep bereikt met jouw video-vacaturepromotie.

7. A/B-testadvertentievarianten

Een effectieve manier om videovacatures te promoten met Google Advertising, is door middel van A/B-testen van advertentievarianten. Met A/B-testen kan je de prestaties van twee of meer advertentievarianten vergelijken, waardoor je inzicht krijgt in welke versie effectiever is in het genereren van conversies. Je kan verschillende elementen van jouw advertenties testen, zoals de kop, body-copy, call-to-action, creatief ontwerp en advertentieplaatsing. Door verschillende advertentievarianten te testen, kan je jouw advertenties optimaliseren om klikfrequenties, conversieratio’s en uiteindelijk het rendement op jouw investering te verbeteren. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat A/B-testen een aanzienlijke hoeveelheid gegevens vereisen om betrouwbare resultaten te verkrijgen, dus je moet tests gedurende langere perioden uitvoeren om voldoende gegevens te verzamelen om weloverwogen beslissingen te nemen.

8. Optimaliseer de campagnes voor betere prestaties

Het optimaliseren van je campagnes is cruciaal voor betere prestaties als het gaat om het promoten van videovacatures met Google Advertising. Begin met het analyseren van de statistieken en gegevens van jouw campagnes, waaronder vertoningen, klikken, conversies en kosten per conversie. Gebruik deze informatie om gebieden te identificeren die verbetering behoeven, zoals lage klikfrequenties of hoge bouncepercentages. Pas vervolgens de targeting, advertentietekst en biedstrategieën aan om ervoor te zorgen dat je de juiste doelgroep bereikt met de juiste boodschap op het juiste moment. Houd jouw campagnes regelmatig in de gaten en pas deze waar nodig aan om de prestaties te blijven verbeteren, zoals het toevoegen van uitsluitingszoekwoorden om irrelevante zoekopdrachten uit te sluiten of het testen van verschillende advertentie-indelingen en plaatsingen. Vergeet niet dat het optimaliseren van jouw campagnes een continu proces is dat constante aandacht en aanpassing vereist om de concurrentie voor te blijven.

Kortom, het promoten van vacatures via Google-advertenties is een slimme en effectieve manier om gekwalificeerde kandidaten voor jouw organisatie te vinden. Met de juiste targeting en berichtgeving kan je een zeer betrokken publiek bereiken en hen aanmoedigen om te solliciteren op jouw openstaande vacatures. Door de tips in dit bericht te volgen, zoals het testen van verschillende advertentie-indelingen, het gebruik van relevante zoekwoorden en het gebruik van data-analyse, kan je jouw advertentiecampagnes optimaliseren en een positief rendement op jouw investering behalen. Aarzel dus niet om deze krachtige tool in jouw rekruteringsstrategie op te nemen en begin vandaag nog met het aantrekken van toptalent.

Geschreven door

basresink

Meest recente artikelen

Jouw eigen content laten maken en boosten?

Bespreek je wensen met één van onze succes managers!

boinq media eigen podcast laten maken