boinq.media » Multimedia vacature QR code op de jobboards

Multimedia vacature QR code op de jobboards

door | mei 5, 2023 | Job boards

In de huidige competitieve arbeidsmarkt zijn vacaturesites een van de meest populaire methoden geworden voor recruiters om een breder publiek van potentiële kandidaten te bereiken. Met technologische vooruitgang bieden vacaturesites nu meer dynamische manieren om openstaande vacatures onder de aandacht te brengen, inclusief het plaatsen van audio- of videovacatures. Het plaatsen van een audio- of video advertentie kan recruiters helpen zich te onderscheiden van de concurrentie en een meer boeiende en gepersonaliseerde ervaring bieden aan werkzoekenden. Traditionele vacaturesites hebben echter vaak beperkingen als het gaat om het delen van multimedia-inhoud. Gelukkig is er een oplossing: korte url-links. Korte url-links zijn gemakkelijk te onthouden webadressen die gebruikers naar een specifieke webpagina leiden, in dit geval een audio- of video-vacature. Door een korte url-link te gebruiken, kunnen recruiters hun multimedia-inhoud delen op elke vacaturebank, zelfs op vacaturesites die geen directe media-uploads toestaan. In deze blogpost bespreken we de voordelen van het gebruik van korte URL-links voor het plaatsen van audio- of videovacatures op vacaturesites, evenals stapsgewijze instructies voor het maken en delen van deze links.

1. Upload een mediabestand naar een geschikt hostingplatform

Het plaatsen van een audio- of videovacature op een vacaturebank kan een zeer effectieve manier zijn om gekwalificeerde sollicitanten aan te trekken. Om dit te doen, moet je eerst het mediabestand uploaden naar een geschikt hostingplatform. Er zijn verschillende opties voor het hosten van audio- en videobestanden, waaronder SoundCloud, Vimeo en YouTube. Nadat het bestand is geüpload,kan je de link naar het audio- of videobestand kopiëren. Van daaruitkan je een URL-verkortingsservice gebruiken om een korte URL voor de link te maken. Dit maakt het gemakkelijker voor werkzoekenden om toegang te krijgen tot het mediabestand en zorgt ervoor dat de link niet te omslachtig is om op een vacaturebank te plaatsen. Met een verkorte URLkan je de link op het vacaturebord plaatsen met een beschrijvende titel die de belangrijkste details van de vacature benadrukt. Dit zal helpen om de aandacht van potentiële sollicitanten te trekken en ervoor te zorgen dat ze over alle informatie beschikken die ze nodig hebben om op de functie te solliciteren.

2. Verkrijg een korte URL-link van het hostingplatform

Het plaatsen van audio- of videovacatures op jobboards is een populaire en effectieve manier om potentiële kandidaten naar jouw  organisatie te trekken. Een manier om het proces nog handiger te maken, is door een korte URL-link voor jouw  audio- of videopost te maken. Dit bespaart niet alleen ruimte op de vacaturebank, maar verbetert ook de algehele gebruikerservaring voor werkzoekenden. Veel hostingplatforms bieden de mogelijkheid om een korte URL-link aan te maken voor je audio- of video-vacature. Dit omvat meestal het navigeren naar jouw  accountinstellingen en het selecteren van de juiste optie. Zodra je een korte URL-link heeft,kan je deze eenvoudig opnemen in jouw  vacatures, sociale media-accounts en andere relevante kanalen om een breder publiek te bereiken.

3. Kopieer de URL-link en plak deze op de vacaturebank

Het plaatsen van een audio- of video-vacature via een korte URL-link op een jobboard kan in enkele eenvoudige stappen. De eerste stap is het uploaden van het audio- of videobestand naar een hostingplatform, zoals SoundCloud of YouTube. Kopieer vervolgens de URL-link van het geüploade bestand. Log vervolgens in op de vacaturebank en navigeer naar het gedeelte voor het plaatsen van nieuwe vacatures. Zoek in dit gedeelte naar de optie om een hyperlink of URL toe te voegen voor de vacature. Plak de gekopieerde URL-link in dit veld en sla de wijzigingen op. Controleer ten slotte de vacature om er zeker van te zijn dat de link correct werkt. Deze methode voor het plaatsen van vacatures kan zeer effectief zijn om kandidaten aan te trekken die de voorkeur geven aan audio- of videoformaten, en kan tijd en middelen besparen in het wervingsproces.

4. Zorg ervoor dat de korte URL-link zichtbaar is voor werkzoekenden

Bij het plaatsen van een audio- of video-vacature op een jobboard is het belangrijk ervoor te zorgen dat kandidaten er gemakkelijk toegang toe hebben via een korte URL-link. Deze link moet prominent op de vacaturelijst worden weergegeven, zodat werkzoekenden gemakkelijk snel naar de audio- of video-inhoud kunnen navigeren. Zorgen voor zichtbaarheid van de korte URL-link is cruciaal om een grotere pool van kandidaten naar de functie te trekken en helpt om hun betrokkenheid bij de vacaturebank te vergroten. Om de zichtbaarheid verder te optimaliseren,kan je overwegen de link in de functiebeschrijving zelf te plaatsen, evenals deze op te nemen in sociale media of e-mailcampagnes waarin de vacature wordt gepromoot. Door deze stappen te volgen, hebben werkzoekenden gemakkelijk toegang tot de inhoud, waardoor ze een beter begrip krijgen van de baan en dit mogelijk kan leiden tot een toename van het aantal sollicitaties.

5. Houd het vacaturesite in de gaten om sollicitanten te volgen die de URL-link openen

Een manier om het succes van jouw  audio- of videovacature te volgen, is door de vacaturesite te controleren op sollicitanten die de korte URL-link openen die je heeft verstrekt. Dit geeft je een beter idee van het bereik en de betrokkenheid van je bericht. jekan dit doen door een URL-trackingtool te gebruiken om informatie vast te leggen, zoals klikfrequenties en tijd die op de pagina is doorgebracht na het klikken op de link. Deze gegevens kunnen vervolgens worden geanalyseerd en gebruikt om jouw  wervingsstrategieën aan te passen om een groter en gerichter publiek te bereiken. Het is belangrijk om jouw  vacature regelmatig in de gaten te houden, zodat je dezekan optimaliseren voor de beste resultaten. Het volgen van het gedrag van sollicitanten kan waardevolle inzichten opleveren die je helpen de effectiviteit van jouw  audio- of videovacature beter te begrijpen.

Kortom, het gebruik van een korte URL-link om een audio- of video-vacature op een jobboard te plaatsen, is een effectieve manier om meer kandidaten aan te trekken. Door visuele en audio-elementen op te nemen, is de kans groter dat werkzoekenden zich engageren en meer te weten komen over de functie en de bedrijfscultuur. Bovendien is het proces van het maken van een korte URL-link snel en eenvoudig, waardoor recruiters op efficiënte wijze vacatures kunnen promoten bij een breder publiek. Met de opkomst van online rekrutering is het belangrijk om te profiteren van nieuwe technologieën en creatieve methoden om de concurrentie voor te blijven.

Geschreven door

basresink

Meest recente artikelen

Jouw eigen content laten maken en boosten?

Bespreek je wensen met één van onze succes managers!

boinq media eigen podcast laten maken