boinq.media » Hoe je op LinkedIn met videovacature adverteren

Hoe je op LinkedIn met videovacature adverteren

door | mei 5, 2023 | Online advertenties

In het snelle digitale tijdperk van vandaag is video een onmisbaar hulpmiddel geworden voor bedrijven om hun producten en diensten te promoten. Met de opkomst van sociale-mediaplatforms zoals LinkedIn hebben bedrijven nu een overvloed aan opties om hun video-content te promoten bij een specifiek publiek. LinkedIn-advertenties zijn een krachtige tool waarmee bedrijven professionals kunnen bereiken die actief op zoek zijn naar vacatures. Dit maakt LinkedIn het perfecte platform om videovacatures te promoten en toptalent aan te trekken.

In deze blogpost gaan we dieper in op de verschillende LinkedIn-advertentieopties die bedrijven ter beschikking staan en hoe ze deze tools kunnen gebruiken om videovacatures te promoten. We zullen ook de best practices onderzoeken die je kan toepassen om ervoor te zorgen dat jouw  video-content opvalt op het platform en resoneert met jouw  doelgroep. Van het maken van opvallende advertentietekst tot het optimaliseren van jouw  targetingopties, we behandelen alles wat je moet weten om ervoor te zorgen dat jouw  videovacatures de aandacht krijgen die ze verdienen.

1. Kies de juiste doelgroep voor je video vacature

Als het gaat om het promoten van een videovacature, is het identificeren van je doelgroep essentieel. LinkedIn-advertenties bieden een krachtig platform om precies dat te doen, waardoor je jouw  ideale kandidaten kan bereiken op basis van hun functietitels, branche of andere relevante criteria.

Om je videovacature effectief te promoten met LinkedIn advertising, moet je eerst weten wie je wilt bereiken. Begin met het analyseren van de functietitel, opleiding, werkervaring en vaardigheden van jouw  ideale kandidaat. Met deze informatie kan je de meest geschikte targetingopties op LinkedIn selecteren om jouw  ideale kandidaten te bereiken.

Het is ook handig om rekening te houden met eventuele specifieke kenmerken die relevant kunnen zijn voor jouw  videovacature, zoals geografische locatie of beroepsverenigingen. Deze informatie kan vooral nuttig zijn wanneer je een vacature heeft waarvoor bepaalde kwalificaties of expertise vereist zijn.

Door de juiste mensen te targeten met je video vacature promotie op LinkedIn vergroot je de kans om toptalent naar je organisatie te trekken. Onthoud dat hoe nauwkeuriger je jouw  ideale kandidaten kan lokaliseren, hoe effectiever jouw  promotie-inspanningen zullen zijn.

2. Maak een advertentiekop die de aandacht trekt

Een van de belangrijkste elementen bij het maken van een succesvolle LinkedIn-advertentiecampagne is het maken van een advertentiekop die de aandacht van jouw  doelgroep trekt. Bij het maken van jouw  kop is het belangrijk om na te denken over het belangrijkste voordeel dat jouw  videovacature biedt en dat als primaire aanknopingspunt te gebruiken om potentiële sollicitanten te verleiden. Vermijd het gebruik van clichés of generieke uitdrukkingen die jouw  bericht niet onderscheiden van anderen in dezelfde branche. Gebruik in plaats daarvan krachtige woorden en sterke werkwoorden die een emotionele reactie of een gevoel van urgentie creëren. Vergeet niet om jouw  kop kort en bondig te houden, meestal niet meer dan 10-12 woorden, en zorg ervoor dat je verschillende variaties test om te zien welke de beste resultaten oplevert. Een krachtige kop kan een groot verschil maken in het succes van jouw  LinkedIn-advertentiecampagne, dus het is essentieel om tijd en moeite te investeren in het maken van een advertentie die resoneert met jouw  publiek.

3. Creëer boeiende advertentieteksten

Om de effectiviteit van jouw  LinkedIn-advertentiecampagne te maximaliseren en jouw  videovacature te promoten, moet je overtuigende advertentieteksten maken. jouw  advertentietekst is de boodschap die de aandacht van jouw  doelgroep trekt en hen overtuigt om actie te ondernemen. Begin met het identificeren van jouw  doelgroep en wat hen aanspreekt, en formuleer vervolgens jouw  boodschap op een manier die rechtstreeks aansluit bij hun behoeften en verlangens. Een manier om dit te doen is door de voordelen van werken voor jouw  bedrijf te benadrukken en hoe de videovacature een kans kan zijn voor groei en persoonlijke ontwikkeling. Gebruik sterke en duidelijke taal die een gevoel van urgentie uitstraalt, zoals “nu aanvragen” of “aanbieding voor beperkte tijd”. Houd jouw  advertentietekst beknopt en to the point, gebruik opsommingstekens of korte paragrafen om het gemakkelijk leesbaar en begrijpelijk te maken. Test en verfijn ten slotte jouw  advertentietekst om te zien wat het beste bij jouw  doelgroep past en pas dienovereenkomstig aan. Een goed gemaakte advertentietekst kan het verschil maken tussen succes en mislukking van jouw  LinkedIn-advertentiecampagne.

4. Voeg een boeiende video toe aan de advertentie

Het toevoegen van een boeiende video aan jouw  advertentie is een geweldige manier om jouw  videovacature te promoten met behulp van LinkedIn-advertenties. Video’s zijn zeer boeiend, informatief en worden vaker gedeeld dan platte tekst of standaardadvertenties. Zorg ervoor dat je video kort, helder en to the point is. Je wilt je publiek niet vervelen met een lange video. Een goed gemaakte video die beperkt is tot 30 seconden of minder, kan een grote impact hebben bij het opwekken van interesse bij jouw  doelgroep. Gebruik opvallende beelden, meeslepende verhaallijnen en deskundige sprekers om een video te maken die een blijvende indruk achterlaat bij jouw  kijkers. Voeg aan het einde van je video een duidelijke call-to-action toe die je kijkers ertoe aanzet om te solliciteren op de vacature die je promoot. Door een boeiende video aan jouw  LinkedIn-advertentie toe te voegen, kan je jouw  kansen vergroten om toptalent aan te trekken om jouw  videovacatures in te vullen.

5. Stel een passend budget in voor jouw  advertentie

Bij het promoten van je videovacature met LinkedIn advertising is het bepalen van een passend budget voor je advertentie een cruciale stap. Het bepaalt het bereik en de effectiviteit van jouw  advertentiecampagne. Je moet jouw  budget vaststellen op basis van jouw  campagnedoelen en het doelgroepsegment waarop je zich richt. Overweeg het biedsysteem op LinkedIn, waar adverteerders strijden om plaatsing, en stel jouw  budget dienovereenkomstig in. Het is belangrijk om te begrijpen dat adverteren op LinkedIn kostbaar kan zijn, dus het is van cruciaal belang om een realistisch budget vast te stellen dat een maximale ROI mogelijk maakt. Je kan ervoor kiezen om een dag- of totaalbudget toe te wijzen, afhankelijk van jouw  campagnedoelen. Houd er rekening mee dat LinkedIn-advertenties worden uitgevoerd op basis van kosten per klik of kosten per vertoning, dus je moet jouw  biedstrategie aanpassen aan jouw  budget. Wees bereid om te experimenteren om het optimale budget te vinden op basis van jouw  zakelijke doelen, en aarzel niet om jouw  budget tijdens jouw  campagne aan te passen om de resultaten te optimaliseren.

6. Controleer regelmatig jouw  advertentieprestaties

Net als bij elke andere advertentiecampagne is het essentieel om regelmatig de prestaties van jouw  LinkedIn-advertenties te controleren en te analyseren om de effectiviteit ervan te waarborgen. Dit omvat monitoringstatistieken zoals klikfrequenties, conversieratio’s, kosten per klik en vertoningen. Door dit te doen, kan je vaststellen welke advertenties goed presteren en welke niet voldoen aan jouw  campagnedoelen. Gebruik deze informatie om de nodige aanpassingen aan jouw  advertenties aan te brengen, zoals het aanpassen van de berichtgeving, targeting of het verhogen van jouw  biedingsbedragen. Door regelmatig jouw  advertentieprestaties te bekijken en dienovereenkomstig aan te passen, kan je jouw  budget maximaliseren, meer relevant verkeer genereren en uiteindelijk betere resultaten behalen met jouw  LinkedIn-videovacature-advertenties.

7. Maak gebruik van de A/B-testmogelijkheden van LinkedIn

Een van de krachtige tools waarvan je moet profiteren bij het promoten van videovacatures via LinkedIn Advertising, zijn de A/B-testmogelijkheden van het platform. Met deze functie kan je verschillende varianten van jouw  advertenties testen om te bepalen welke effectiever is. Met de A/B-testen van LinkedIn kan je advertenties vergelijken met verschillende koppen, afbeeldingen en advertentieteksten. Door de resultaten te testen en te meten, kan je bepalen welke versie van de advertentie een hogere klikfrequentie, betrokkenheid en uiteindelijk conversies oplevert. De A/B-testmogelijkheid maakt het voor bedrijven gemakkelijker om hun LinkedIn-advertentiecampagnes te optimaliseren en hun marketingdoelen te bereiken. Zorg er dus voor dat je deze functie gebruikt bij het promoten van jouw  videovacatures om jouw  kansen op succes te vergroten.

8. Houd de belangrijkste statistieken bij

Een van de meest cruciale stappen bij het promoten van videovacatures met behulp van LinkedIn-advertenties, is het bijhouden van belangrijke statistieken. Het advertentieplatform van LinkedIn biedt uitgebreide analyses, zoals vertoningen, klikken, betrokkenheidspercentages en conversies. Door deze cijfers bij te houden, kunnen adverteerders de effectiviteit van hun campagnes meten en dienovereenkomstig optimaliseren. Analyse van statistieken kan onthullen welke soorten video-content het beste presteren, welke doelgroepsegmenten het meest reageren en welke advertentie-indelingen de meeste conversies genereren. Deze informatie kan adverteerders helpen weloverwogen beslissingen te nemen terwijl ze hun campagnes optimaliseren en betere resultaten behalen. Daarom zou het bijhouden van belangrijke statistieken een essentieel onderdeel moeten zijn van elke LinkedIn-advertentiecampagne die gericht is op het promoten van videovacatures.

Tot slot biedt LinkedIn-advertenties een schat aan mogelijkheden om videovacatures voor elk type bedrijf te promoten. Door een gerichte aanpak en focus op de juiste doelgroep kunnen bedrijven gekwalificeerde sollicitanten vinden die goed bij hun organisatie passen. Of het nu gaat om gesponsorde content of in-mailberichten, LinkedIn biedt een verscheidenheid aan advertentie-opties voor verschillende budgetten en doelen. Met de juiste strategie kunnen bedrijven de kracht van LinkedIn-advertenties benutten om hun videovacatures met succes te promoten en toptalent aan te trekken.

Geschreven door

basresink

Meest recente artikelen

Jouw eigen content laten maken en boosten?

Bespreek je wensen met één van onze succes managers!

boinq media eigen podcast laten maken