boinq.media » Capture

Capture

Capture, create, boost

Eén van de beste manieren om de culturele fit van een kandidaat te peilen is het verhaal van zijn of haar toekomstige werkplek te leren kennen. Elke organisatie heeft een uniek verhaal over de unieke geschiedenis, waarden en manier van werken. Inspireer en motiveer kandidaten door deze verhalen verhaal te delen! 

 

Capture

De beste verhalen van de arbeidsmarkt zijn authentiek en herkenbaar. Ze kunnen de unieke cultuur en waarden van jouw bedrijf weerspiegelen.

boinq podcast directories

Een employer brand story is een verhaal dat de geschiedenis, cultuur, waarden en missie van jouw organisatie omvat. Het is meer dan een lijst met feiten en cijfers; het is een manier om op een persoonlijk niveau contact te leggen met potentiële werknemers en hen een kijkje te geven in hoe het zou zijn om voor jou te werken.

In de huidige competitieve arbeidsmarkt is het belangrijker dan ooit dat je jezelf als werkgever onderscheidt van de rest. Potentiële werknemers kunnen kiezen uit verschillende werkgevers, dus het is aan jou om hen te laten zien waarom ze voor jou moeten kiezen. Wanneer je jouw employer brand story vertelt geef je sollicitanten een voorproefje van hoe het zou zijn om voor jouw bedrijf te werken. 

Het vertellen van jouw verhaal is een geweldige manier om enthousiasme en verwachting op te bouwen bij nieuwe werknemers, zowel binnen de afdeling waar hij of zij komt te werken als in het hele bedrijf. Dit kan je helpen de beste en slimste kandidaten voor jouw bedrijf aan te trekken!

Werkgeversverhalen

Deel authentieke verhalen over de bedrijfscultuur, loopbaanmogelijkheden, waarden, purpose en employee value proposition die gelden bij jouw bedrijf.

Afdelingsverhalen

Laat afdelingsmanagers aan het woord over de teamdynamiek, werkwijze en sfeer die op jullie afdeling(en) geldt. Geef kandidaten een inkijk in je bedrijf.

Medewerkersverhalen

Verhalen van werknemers over je bedrijf zijn van groot belang voor je employer brand, ook verhalen van werknemers. Kandidaten vinden deze betrouwbaar!

Vacatureverhalen

Achter iedere vacature zit een uniek verhaal. Breng jouw vacatures tot leven door ze op een unieke manier te delen en schep eerlijke verwachtingen.

Werkgeversverhalen

Jouw werkgeversverhaal vertellen 

Waar kan mijn werkgeversverhaal over gaan?

Begin bij het opstellen van jouw werkgeversverhaal met bijvoorbeeld deze elementen:

• De geschiedenis van jouw bedrijf: Hoe is jouw bedrijf begonnen? Welke mijlpalen heb je bereikt?
• Bedrijfscultuur: Hoe is de dagelijkse ervaring bij jouw bedrijf? Waar hecht je waarden aan?
• Bedrijfsmissie: Waarom bestaat jouw bedrijf? Welk probleem lost je op?
• Bedrijfsvisie: Waar ziet je jouw bedrijf in de toekomst? Hoe denk je daar te komen?

Hoe helpt het vertellen van mijn verhaal mijn werkgeversmerk vooruit?

Het vertellen van jouw werkgeversverhaal is een geweldige manier om naamsbekendheid voor jouw bedrijf op te bouwen. Als potentiële werknemers zien dat je een interessante en boeiende werkgever bent, zullen ze eerder aan jouw bedrijf denken wanneer ze op zoek gaan naar een baan. Dit kan weer leiden tot meer gekwalificeerde kandidaten die solliciteren.

Welk voordeel biedt het vertellen van mijn werkgeversverhaal mij?

Het vertellen van jouw werkgeversverhaal toont aan dat je een favoriete werkgever bent. Wanneer je positieve verhalen over jouw bedrijfscultuur en werkplek deelt laat je zien dat je je inzet voor een positieve omgeving voor jouw werknemers. Dit kan helpen getalenteerde werknemers aan te trekken die op zoek zijn naar een veelzijdige werkplek waar ze kunnen groeien en bloeien.

Draagt een werkgeversverhaal bij aan mijn wervingsstrategie?

Uitstekende werknemers willen werken voor uitstekende bedrijven. Het vertellen van jouw werkgeversverhaal is één van de beste manieren om te laten zien dat jouw bedrijf een plek is waar nieuwe medewerkers zullen gedijen. Als potentiële werknemers kunnen zien dat jouw bedrijf door waarden wordt gedreven en een sterke cultuur heeft, zijn ze veel eerder geneigd om te solliciteren.

Zorgt een werkgeversverhaal voor het behouden van mijn werknemers?

Als je eenmaal nieuwe medewerkers hebt aangetrokken moet je ze in dienst houden. Het delen van jouw werkgeversverhaal is één van de beste manieren om dat te doen. Als werknemers het gevoel hebben dat ze deel uitmaken van iets dat groter is dan zijzelf, zullen ze minder snel op zoek gaan naar een nieuwe baan. Blijf jouw werkgeversverhaal delen, zelfs nadat iemand is aangenomen.

boinq studio werkgeversverhalen
boinq studio afdelingsverhalen

Afdelingsverhalen

De verhalen van jouw afdelingen vertellen 

Waarom zou ik mijn afdelingsverhalen delen met kandidaten?

In de huidige competitieve arbeidsmarkt volstaat het niet om alleen een vacature te
plaatsen. Je moet meer doen om nieuwe medewerkers aan te trekken. Eén manier om dat te doen is door een buzz te creëren rond de vacature.

Door jouw verhaal en bij uitbreiding het verhaal van jouw afdeling te delen, kan je precies dat doen. De tijd nemen om het verhaal van jouw afdeling te delen is de moeite waard.

Jouw verhaal vertellen is een geweldige manier om opwinding en anticipatie op te bouwen voor de nieuwe medewerker, zowel binnen de afdeling als in het hele bedrijf!

Wat heeft een kandidaat aan mijn afdelingsverhalen?

De potentiële werknemer waardeert het altijd als een werkgever de tijd neemt om het verhaal van zijn afdeling te delen. Zo krijgt de kandidaat een beter idee van wat de afdeling inhoudt en of hij of zij er al dan niet goed zou passen.

Als iemand solliciteert naar een functie in HR, wil diegene weten hoe de teamdynamiek is en wat voor cultuur de afdeling heeft. Is het er snel en onder hoge druk? Of is het meer ontspannen? Steunen teamleden elkaar echt of werken ze eerder zelfstandig? Antwoorden op vragen als deze geven een veel beter idee of hij of zij al dan niet gelukkig zou zijn in de functie.

Hoe helpt een afdelingsverhaal om nieuwe medewerkers te werven?

Laten we bijvoorbeeld zeggen dat je een marketeer zoekt. Je zou kunnen denken dat alleen mensen met ervaring in marketing zouden solliciteren. Als je echter de tijd neemt om het verhaal van de afdeling te vertellen, successen te belichten, uitdagingen te bespreken en een beeld te schetsen van hoe het echt is om op jouw marketingafdeling te werken, zal je merken dat mensen met allerlei achtergronden besluiten te solliciteren. Dat is een goede zaak! Diversiteit van gedachten leidt immers tot baanbrekende ideeën.

Hoe kan ik mijn afdelingsverhalen met de wereld delen?

Je kan je afdelingsverhaal op verschillende manieren delen met sollicitanten. Eén mogelijkheid is om het op jouw werken-bij website of carrièrepagina te zetten. Dit is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat iedereen die jouw site bezoekt het te zien krijgt en het vergt geen extra inspanning van jouw kant.

Als je het proactiever wilt aanpakken kan je verhaal ook delen op social media. Dit zorgt ervoor dat alleen mensen die actief op zoek zijn naar een baan het te zien krijgen, maar het vergt wel iets meer inspanning van jouw kant.

Welke kanalen kan ik het beste inzetten om mijn verhalen te delen?

Het komt erop neer dat er niet noodzakelijkerwijs één juiste manier is om het verhaal van jouw afdeling met sollicitanten te delen. Het hangt allemaal af van wat zinvol is voor jou en je team. Het belangrijkste is dat je de tijd neemt om goed na te denken over hoe je potentiële sollicitanten het beste kunt bereiken, want als je dat doet, word je beloond met betere kandidaten die echt enthousiast zijn om bij jouw team te komen werken.

Medewerkersverhalen

Laat medewerkers hun verhaal vertellen

Je titel gaat hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Waaruit bestaat een medewerkersverhaal?

Er zijn veel verschillende soorten werknemersverhalen die werkgevers kunnen delen. Sommige bedrijven kiezen ervoor om een specifiek verhaal over een werknemer te delen, terwijl andere liever een reeks werknemersverhalen delen die verschillende aspecten van de bedrijfscultuur belichten.

Waar kan mijn medewerkersverhaal over gaan?

Begin bij het opstellen van jouw medewerkersverhalen met bijvoorbeeld deze elementen:

• Een dag uit het leven: Deel een dag uit het leven van een van jouw werknemers. Dit type verhaal geeft werkzoekenden een kijkje achter de schermen van hoe het is om voor jouw bedrijf te werken.
• Cultuur: Deel een verhaal over hoe jouw bedrijfscultuur het leven van een werknemer positief heeft beïnvloed. Dit soort verhalen helpen werkzoekenden te begrijpen wat de waarden van jouw bedrijf zijn en hoe deze waarden jouw dagelijkse activiteiten sturen.
• Loopbaanontwikkeling: Deel een verhaal over hoe jouw bedrijf een werknemer heeft geholpen zijn of haar carrière te ontwikkelen. Dit soort verhalen laat werkzoekenden zien dat je je inzet om werknemers te helpen groeien en zich te ontwikkelen in hun carrière.

Wat is het belang van het delen van medewerkersverhalen?

Werkzoekenden zijn altijd op zoek naar informatie over potentiële werkgevers. Ze willen weten hoe het is om voor het bedrijf te werken en of het bedrijf bij hen past. In het verleden vertrouwden bedrijven op vacatures en algemene beschrijvingen van hun cultuur om werkzoekenden aan te trekken. Deze aanpak is echter niet langer effectief. In de huidige competitieve arbeidsmarkt moeten werkgevers zich onderscheiden van de massa en één manier om dat te doen is door verhalen van werknemers te delen.

Welk voordeel biedt het vertellen van medewerkersverhalen mij?

Wanneer werkzoekenden verhalen van werknemers lezen, krijgen ze een kijkje achter de schermen van het bedrijf. Ze leren over de bedrijfscultuur en -waarden en krijgen een idee van hoe het zou zijn om deel uit te maken van het team. Verhalen van werknemers zijn krachtig, omdat ze werkzoekenden helpen zichzelf te zien als onderdeel van het bedrijf. Wanneer werkzoekenden zichzelf kunnen zien als onderdeel van het team is de kans groter dat ze solliciteren naar de baan.

Waarom zou ik verhalen van mijn medewerkers delen?

Verhalen van werknemers helpen bij het opbouwen van vertrouwen tussen potentiële werknemers en de werkgever. Door werknemersverhalen te delen kunnen werkgevers laten zien dat ze betrokken zijn bij hun werknemers en dat ze geven om hun ervaringen. Dit helpt vertrouwen en goodwill op te bouwen bij huidige en nieuwe medewerkers.

boinq studio vacatureverhalen
boinq studio werknemersverhalen

Vacatureverhalen

Vertel het verhaal achter jouw vacatures

Je titel gaat hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Wat is het belang van het delen van vacatureverhalen?

Met zo veel mensen die op elke vacature solliciteren kan het moeilijk zijn om je te onderscheiden van de massa. Kandidaten die een extra inspanning leveren om het bedrijf en de functie te leren kennen voordat ze solliciteren, hebben meer kans op succes. Eén van de beste manieren om meer te weten te komen over een bedrijf en een functie is door rechtstreeks te luisteren naar de mensen die er werken.

Welk voordeel biedt het vertellen van vacatureverhalen mij?

Wij raden jou als werkgever aan de tijd te nemen om hun verhaal te delen met werkzoekenden. Behalve dat dit kandidaten helpt meer te weten te komen over jouw bedrijf, kan dit je ook helpen nieuwe medewerkers aan te trekken en relaties op te bouwen met potentiële werknemers. Dit zijn slechts enkele van de voordelen van het delen van jouw vacatureverhalen met werkzoekenden.

Waarom zou ik mijn vacatureverhalen delen?

Wanneer werkzoekenden rechtstreeks van werkgevers horen komen ze meer te weten over wat jouw bedrijf doet, wat jouw waarden zijn en hoe het is om er te werken. Dit helpt hen te bepalen of ze geschikt zijn voor de functie en het bedrijf, wat je weer tijd bespaart door het aantal ongeschikte kandidaten die solliciteren te verminderen.

Dragen vacatureverhalen bij aan mijn wervingsstrategie?

Het delen van jouw verhaal kan je helpen nieuwe medewerkers aan te trekken. Kandidaten die zichzelf zien slagen in jouw bedrijf zullen eerder solliciteren en succesvol zijn in de functie. Bovendien zullen kandidaten die zich verbonden voelen met jouw bedrijf eerder geneigd zijn een aanbieding te aanvaarden als ze die krijgen.

Zorgen vacatureverhalen voor het behouden van mijn werknemers?

Het delen van jouw verhaal met werkzoekenden helpt je bij het opbouwen van relaties met potentiële werknemers. Deze relaties kunnen later van pas komen als je een andere functie moet invullen of als een kandidaat die je eerder niet kon aannemen plotseling beschikbaar is. Door de tijd te nemen om in een vroeg stadium contact te leggen met kandidaten maak je het waarschijnlijker dat zij aan je zullen denken als zij klaar zijn om een carrièrestap te maken.

Jouw eigen content laten maken en boosten?

Bespreek je wensen met één van onze succes managers!

boinq media eigen podcast laten maken