boinq.media » Adverteren op Tiktok met videojobs

Adverteren op Tiktok met videojobs

door | mei 5, 2023 | Online advertenties

In het huidige digitale tijdperk zijn bedrijven voortdurend op zoek naar nieuwe en innovatieve manieren om hun vacatures online te promoten. Een platform dat de afgelopen jaren op dit gebied veel grip heeft gekregen, is YouTube Advertising. Met meer dan 2 miljard maandelijkse actieve gebruikers en 1 miljard uur aan video’s die dagelijks worden bekeken, biedt YouTube een ideaal platform om miljoenen mensen te bereiken en de bekendheid van jouw  vacatures te vergroten. Dus, hoe kan je YouTube-advertenties gebruiken om jouw  videovacatures te promoten en welke strategieën kan je gebruiken om jouw  resultaten te maximaliseren? Deze blogpost is bedoeld om deze vragen te beantwoorden en praktische tips te geven voor het effectief promoten van vacatures met YouTube Advertising.

Eerst gaan we in op het belang van video-inhoud voor werving en hoe dit strategisch kan worden gebruikt in YouTube-advertentiecampagnes. Vervolgens bespreken we verschillende advertentie-indelingen en targetingopties die worden aangeboden door YouTube Advertising en delen we best practices voor het maken van aantrekkelijke videoadvertenties die opvallen en de juiste kandidaten aantrekken. Ten slotte zullen we enkele succesverhalen belichten van werkgevers die met succes YouTube-advertenties hebben gebruikt om te vullen

1. Gebruik de targetingmogelijkheden

YouTube is een van de grootste social media-platforms ter wereld, waardoor het een effectief hulpmiddel is om vacatures te promoten. Een techniek om de juiste doelgroep te bereiken, is het gebruik van de targetingmogelijkheden van YouTube. Hiermee kan je specifieke demografische gegevens, interesses en zelfs trefwoorden selecteren om jouw  gewenste kijkerspubliek aan te scherpen. Als je bijvoorbeeld softwareontwikkelaars rekruteert, kan je mensen van 18-34 jaar targeten met zoekwoorden als ’technologie’ en ‘programmeren’ om ervoor te zorgen dat jouw  advertentie wordt weergegeven aan mensen van wie de kans groter is dat ze over de nodige vaardigheden beschikken voor de functie. Door zorgvuldig na te denken over jouw  doelgroep, vergroot je de kans dat jouw  advertentie door de juiste mensen wordt gezien, wat uiteindelijk leidt tot succesvollere wervingsinspanningen. Met de targetingmogelijkheden van YouTube is het nog nooit zo eenvoudig geweest om ervoor te zorgen dat jouw  videovacature advertentie de juiste doelgroep bereikt.

2. Maak interessante en boeiende inhoud

Een effectieve manier om videovacatures op YouTube Advertising te promoten, is door interessante en boeiende inhoud te maken. Jouw video hoeft niet perfect te zijn, maar hij moet wel de aandacht van je publiek trekken. Begin met het identificeren van je doelgroep en in wat voor soort inhoud ze geïnteresseerd zouden kunnen zijn. Concentreer je vervolgens op de eerste paar seconden van je video, want hier trek je je kijkers aan of verlies je ze. Zorg ervoor dat je video een duidelijke boodschap of waardevoorstel heeft die relevant is voor je doelgroep. Overweeg om ondertitels of gesloten bijschriften toe te voegen aan je video om de toegankelijkheid en betrokkenheid te vergroten. Voeg daarnaast interactieve elementen toe, zoals peilingen of annotaties om betrokkenheid te stimuleren en jouw  kijkers geïnteresseerd te houden. Vergeet ten slotte niet om je video te promoten op social media kanalen en een call-to-action aan het einde van je video op te nemen om kijkers aan te moedigen actie te ondernemen.

3. Bewaak jouw  resultaten en verfijn jouw  campagnes

Als je van plan bent een videovacature te promoten met behulp van YouTube-advertenties, is het belangrijk om te onthouden dat het monitoren van jouw  resultaten en het verfijnen van jouw  advertentiecampagne van cruciaal belang is voor jouw  succes. Nadat je jouw  video advertentie heeft gepubliceerd, controleert je prestatiestatistieken zoals weergaven, klikfrequenties en betrokkenheidspercentages om te bepalen welke aspecten van de campagne werken en welke niet. Je kan de YouTube Analytics-tool gebruiken om de prestaties van je video bij te houden en gebieden te vinden die verbetering behoeven. Verfijn jouw  campagnes op basis van de analysegegevens door wijzigingen aan te brengen in het advertentiemateriaal, de targeting of de biedstrategie om betere resultaten te behalen. Daarnaast kan A/B-testen een krachtig hulpmiddel zijn om je te helpen bij het bepalen van de meest effectieve aanpak voor jouw  video-vacaturepromotie. Monitor je campagnes continu en verfijn ze om de beste resultaten te behalen. Vergeet niet dat jouw  advertentiecampagne niet alleen stopt bij het lanceren van jouw  video – het is een doorlopend proces dat constante aandacht vereist om de gewenste resultaten te bereiken.

4. Gebruik videoremarketing om jouw  publiek opnieuw te targeten

Een van de meest effectieve manieren om videovacatures te promoten met behulp van YouTube-advertenties, is via videoremarketing. Met deze techniek kan je jouw  doelgroep die zich eerder met jouw  merk of video’s heeft beziggehouden, opnieuw targeten. Je kan aangepaste doelgroepen maken op basis van verschillende factoren, zoals degenen die jouw  video’s hebben bekeken, jouw  website hebben bezocht of zich hebben beziggehouden met jouw  socialemediaprofielen. Door gebruik te maken van videoremarketing kan je jouw  advertenties laten zien aan mensen die al interesse hebben getoond in jouw  merk, waardoor de kans groter wordt dat zij de gewenste actie ondernemen. Deze tactiek kan je ook helpen geld te besparen op advertenties, aangezien je zich richt op mensen die al bekend zijn met jouw  merk en daarom eerder geneigd zijn tot conversie. Om videoremarketing op YouTube te gebruiken, moet je een Google Ads-account instellen en een remarketinglijst maken op basis van de doelgroep die je wilt targeten.

5. Gebruik YouTube-advertenties

Als het gaat om het promoten van vacatures, kan videoadvertenties op YouTube een effectieve manier zijn om een groter publiek te bereiken, vooral als je op zoek bent naar kandidaten van hogere kwaliteit. Met YouTube-advertenties kan je mensen targeten die al bezig zijn met het zoeken naar een baan, wat betekent dat de kans groter is dat ze over de vaardigheden en ervaring beschikken waarnaar je op zoek bent. Door een gerichte advertentiecampagne te maken, kan je potentiële sollicitanten in specifieke branches of locaties bereiken en ervoor zorgen dat jouw  vacature door de juiste mensen wordt gezien. Bovendien kan het gebruik van video in jouw  vacature een meer boeiende en authentieke weergave van jouw  bedrijfscultuur en -waarden opleveren, waardoor je aantrekkelijker wordt voor kandidaten van topkwaliteit die geïnteresseerd zijn in meer dan alleen de verantwoordelijkheden van het werk. Over het algemeen kan het gebruik van YouTube-advertenties een waardevol hulpmiddel zijn in jouw  wervingsstrategie om het beste talent voor jouw  bedrijf aan te trekken en in dienst te nemen.

6. Profiteer van promotie-extensies

Een effectieve manier om videovacatures op YouTube te promoten, is door gebruik te maken van promotionele extensies. Deze extensies bieden aanvullende informatie en call-to-actions die kijkers kunnen aanmoedigen om actie te ondernemen op basis van jouw  advertentie. Je kan bijvoorbeeld locatie-extensies gebruiken om jouw  bedrijfslocatie op een kaart weer te geven of leadformulierextensies om leads rechtstreeks uit jouw  videoadvertentie te halen. Andere extensieopties zijn onder meer sitelinkextensies, waarmee kijkers naar specifieke pagina’s op jouw  website kunnen worden geleid, en oproepextensies, waarmee kijkers jouw  bedrijf rechtstreeks vanuit de advertentie kunnen bellen. Door deze aanvullende tools te gebruiken, vergroot je de zichtbaarheid en effectiviteit van je videoadvertentie en genereer je meer verkeer naar je vacatures.

7. Gebruik advertenties die niet kunnen worden overgeslagen voor maximale zichtbaarheid

Een van de meest effectieve manieren om jouw  videovacature te promoten via YouTube-advertenties, is door advertenties te gebruiken die niet kunnen worden overgeslagen. Deze advertenties zijn precies zoals ze klinken: kijkers kunnen ze niet overslaan, wat betekent dat jouw  vacature door een breder publiek wordt gezien.

Advertenties die niet kunnen worden overgeslagen, worden meestal vóór of tijdens een video weergegeven, waardoor je maximale zichtbaarheid krijgt. Hoewel ze misschien opdringerig lijken, is aangetoond dat ze effectief zijn, vooral als jouw  advertentie creatief en opvallend is.

Houd er rekening mee dat advertenties die niet kunnen worden overgeslagen alleen beschikbaar zijn voor adverteerders die hun advertenties weergeven via Google Ads. Ze zijn ook duurder dan andere soorten advertenties, dus je moet dienovereenkomstig budgetteren om het meeste uit hun impact te halen.

Als je echter op zoek bent naar een manier om het aantal weergaven van vacatures te vergroten en een groot publiek te bereiken, kunnen advertenties die niet kunnen worden overgeslagen een goede keuze zijn. Zorg ervoor dat jouw  advertentie aantrekkelijk is en is afgestemd op jouw  doelgroep om het meeste uit deze strategie te halen.

8. Maak gebruik van de TrueView for Action-advertenties

De TrueView for Action-advertenties van YouTube zijn een effectieve manier om videovacatures te promoten en maximaal resultaat te behalen. Met deze advertenties kunnen gebruikers rechtstreeks actie ondernemen vanuit de advertentie, in plaats van er alleen maar passief naar te kijken. Met TrueView for Action-advertenties kunnen adverteerders gepersonaliseerde calls-to-action (CTA’s) en koppen toevoegen om kijkers aan te moedigen een specifieke actie uit te voeren, zoals het bezoeken van een website of het downloaden van een app. Deze advertenties zijn ook geoptimaliseerd voor mobiele weergave, waardoor kijkers onderweg gemakkelijk actie kunnen ondernemen. Bovendien gebruiken TrueView for Action-advertenties geavanceerde targetingopties, zoals aangepaste intentiedoelgroepen en remarketinglijsten, om ervoor te zorgen dat jouw  advertentie op het juiste moment door de juiste mensen wordt gezien. Om TrueView for Action-advertenties te gebruiken voor maximale resultaten, is het belangrijk om een duidelijk doel voor ogen te hebben en aantrekkelijke, visueel aantrekkelijke advertenties te maken die de aandacht van de kijkers trekken en hen aanzetten tot actie.

Kortom, het promoten van een videovacature met behulp van YouTube-advertenties kan het bereik van jouw  vacature aanzienlijk vergroten en meer gekwalificeerde kandidaten aantrekken. Het gebruik van gerichte advertentieplaatsingen, relevante zoekwoorden en boeiende video-inhoud kan helpen bij het creëren van naamsbekendheid en het wekken van de interesse van potentiële sollicitanten. Met zijn enorme bereik en unieke targetingmogelijkheden kan YouTube-advertenties een effectief hulpmiddel zijn bij het promoten van jouw  videovacature en het invullen van essentiële functies in jouw  organisatie.

Geschreven door

basresink

Meest recente artikelen

Jouw eigen content laten maken en boosten?

Bespreek je wensen met één van onze succes managers!

boinq media eigen podcast laten maken